.
Home
Psychodynamica
Innerlijk kind
Innerlijke Wijze
Trance Dans
Introductie Workshops
Coaching
Marjolijn
Tarieven
Wat, Wanneer en Waar
Contact
Psychodynamische Therapie

Wat is Psychodynamische therapie?

Psychodynamica is het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voel je je energiek en evenwichtig. Wanneer ze in disharmonie zijn voel je je door de innerlijke strijd bijvoorbeeld vermoeid en neerslachtig.

Meestal zijn wij ons niet helemaal bewust van de oorzaak van de veranderingen en vragen wij ons af waarom onze gemoedstoestand zo plotseling kan veranderen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijgen wij inzicht in onze eigen psychodynamische processen en kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

Het is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van verschillende technieken en mogelijkheden. Ze leert je met aandacht, op open wijze, naar jezelf kijken. Wanneer je dat doet krijg je inzicht in je eigen proces. Hierdoor ervaar je meer balans in je leven.

Voor wie?

Psychodynamische therapie of coaching is voor iedereen die evenwicht in zijn of haar leven wil ervaren. Een dieper inzicht in jezelf, een vaag gevoel van ontevredenheid of het steeds terugkeren van (belemmerende) patronen kan een goede reden zijn om in therapie te gaan.

Verder is deze therapie onder meer toepasbaar bij onzekerheid, burn-out klachten, relatieproblemen, seksuele problemen, rouwverwerking, fobieën en angsten, depressie, begrijpen en verwerken van dromen, blokkerende overtuigingen, verwerken van dingen uit het verleden, reduceren van pijn en ziekte, onaangepast gedrag, niet goed functioneren in werksituaties, innerlijke conflicten of gewoon niet lekker in je vel zitten.

Het doel van deze therapie is je zo volledig mogelijk ondersteunen in jouw proces zodat je weer de touwtjes van je leven in handen hebt en zelf kunt kiezen. Wanneer je zelf keuzes kunt maken, kan je je eigen verantwoordelijkheid nemen. Je krijgt de regie over jezelf en je leven, waardoor problemen kunnen worden opgelost en genezing kan plaatsvinden.

Een persoonlijke behandeling die wordt afgestemd op jouw individuele hulpvraag! 

Welke behandelvormen? 

Communicatieve therapie: door je bewust te worden van jouw manier van communiceren krijg je inzicht in wie je in wezen bent. Communiceren met jezelf en anderen wordt helder en duidelijk. Door het stellen van vragen krijg je inzicht in jezelf, je houding en gedrag en hoe zich dat verhoudt met de wereld om je heen.

Hypnotherapie: op basis van ontspanning wordt een reis naar je eigen, innerlijke wereld gemaakt. Je kunt op deze wijze bijvoorbeeld contact maken met je innerlijke hulpbronnen, je ik-sterkte ontwikkelen of beperkende (familie)banden verbreken.

Systemisch kijken: leert je op een andere manier kijken naar je gezin (van herkomst), de maatschappij en het universum. Allemaal systemen waarin basisprincipes werkzaam zijn. Je maakt deel uit van een groter geheel en door hier met bewustzijn naar te kijken, de dynamiek te zien en te voelen wat er is, krijg je inzicht in je eigen systeem.

Regressie- en reïncarnatie therapie: door herbeleving uitwerken en genezen van onverwerkte ervaringen en herinneringen uit je verleden. Naast het verwerken van vergeten en verdrongen ervaringen is het ook mogelijk om vergeten positieve herinneringen en vermogens te activeren.
Latente vermogens en capaciteiten kunnen op die manier weer actief worden en gebruikt in het heden. 

Energiewerk: bewustwording van je eigen levensenergie en leren hoe je hiermee om kunt gaan. Bijvoorbeeld: hoe je stevig in je schoenen kan staan, of hoe je af te sluiten van negativiteit en jezelf zijn. Op een speelse manier je creativiteit ontdekken. Leren luisteren naar je lichaam en contact maken met je gevoel zodat je kunt ontdekken wat je wel en wat je niet wilt.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP): op effectieve wijze gedragspatronen en overtuigingen door-breken waardoor wezenlijke veranderingen tot stand komen. Je onderzoekt wat er zowel binnen als buiten jezelf gebeurt. Bijvoorbeeld: 'wat gaat er in mijn hoofd om?' - 'waarom ben ik zo gauw kwaad?'- wat wil ik nu eigenlijk echt?' Je leert je gedrag begrijpen en je op een andere manier te uiten.

Tarotkaarten/stenen of andere hulpmiddelen zoals tekenen en kleien: door middel van het stellen van vragen en het zien van symbolen krijg je inzicht in jezelf, je houding en gedrag en hoe zich dat verhoudt met de wereld om je heen.